Κινητό ηλεκτρονικό επιχειρείν και barcode : - Λέτσιου, Άννα (2012)
Ο σκοπός της παρούσας εργασίας είναι η μελέτη της ελληνικής αγοράς ως προς καινοτόμες τεχνολογίες μάρκετινγκ και συγκεκριμένα την τεχνολογία των mobile barcodes. Στόχοι της εργασίας είναι η καταγραφή της τρέχουσας κατάστασης των mobile barcodes στην Ελληνική αγορά και της θέσης της στο μίγμα προώθησης, ο προσδιορισμός των πλεονεκτημάτων και των μειονεκτημάτων της τεχνολογίας των mobile barcodes σε σύγκριση με άλλες ΤΠΕ, η εξέταση της αντίληψης τόσο των απλών χρηστών όσο και των εταιριών στην χρήση της εν λόγω τεχνολογίας αλλά και ο προσδιορισμός των παραγόντων που δρουν ως κινητήρια δύναμη για την αξιοποίηση των mobile barcodes, που προκαλούν αύξηση της χρήσης της τεχνολογίας και που δημιουργούν την αντίληψη της στρατηγικής σημασίας της στον εταιρικό κόσμο αλλά και προσδιορισμός των περιοχών που θεωρούν την τεχνολογία ως την πλέον αποτελεσματική. Αρχικά στο κεφάλαιο 1 αναλύεται τι είναι μια κινητή επιχείρηση και τι σημαίνει κινητό επιχειρείν. Καταγράφονται τα οφέλη του κινητού εμπορίου, οι υπηρεσίες που παρέχονται στον καταναλωτή αλλά και οι προοπτικές που αυτό δίνει. Στο κεφάλαιο 2 καταγράφεται η βιβλιογραφική επισκόπηση όπου αναλύεται το επιστημονικό υπόβαθρο της έρευνας και κατηγοριοποιούνται οι βασικές έννοιες και παράγοντες της έρευνας που θα γίνει στα πλαίσια της εργασίας αυτής. Στη συνέχεια, στο κεφάλαιο 3 παρουσιάζεται η καινοτομία στις ελληνικές επιχειρήσεις και το πώς τα mobile barcodes αποτελούν μια καινοτόμα τεχνολογία πληροφορικής και επικοινωνιών για αυτές. Τέλος, στο κεφάλαιο 4 αναλύεται η έρευνα. Παρουσιάζεται το δείγμα συμμετέχοντες και αναλύονται τα αποτελέσματα της. Η έρευνα συμπληρώνεται με την παρουσίαση δύο μελετών περίπτωσης χρήσης των mobile barcodes και καταλήγει στα συμπεράσματα και σε προτάσεις, περιορισμούς και μελλοντική έρευνα.