Επαυξημένη πραγματικότητα στο κινητό τηλέφωνο : - Μπαρμπάτσαλου, Κωνσταντία (2012)
Αντικείμενο της παρούσας διπλωματικής είναι η προσεκτική μελέτη του πεδίου της κινητής επαυξημένης πραγματικότητας, με σκοπό τη δημιουργία ενός ορισμού που να αποτελείται από τα βασικά της συστατικά και να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ευέλικτα σε μελλοντικές χρήσεις, είτε αυτές είναι πρακτικές εφαρμογές, είτε βιβλιογραφικές μελέτες. Δεύτερος στόχος είναι η υλοποίηση μίας εφαρμογής οδηγού σπουδών και πλοηγού για τους φοιτητές της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με βασικό άξονα τον επαναδιατυπωμένο ορισμό και σκοπό την ικανοποίηση των χρηστών ως προς τις ανάγκες τους και την εξοικείωσή τους με εφαρμογές κινητής επαυξημένης πραγματικότητας. Τελικός στόχος είναι η συσχέτιση και η προετοιμασία του πεδίου της κινητής επαυξημένης πραγματικότητας με τις έννοιες του marketing και τη δημιουργία κατάλληλων συνθηκών για την εκμετάλλευση επιχειρηματικών ευκαιριών σε αυτό το μέσο.