An intelligent distributed system for automatic sentiment analysis from topic-specifi c web sources : - Κατσίμπρας, Γεώργιος (2012)
Το κείμενο που ακολουθεί ερευνά το σχεδιασμό και την ανάλυση ενός έξυπνου συστήματος το οποίο κάνει χρήση κατανεμημένης δομής για να πετύχει αυτοματοποιημένη εξόρυξη συναισθήματος απο δεδομένα που υπάρχουν στο διαδίκτυο και που σχετίζονται με ένα ορισμένο θέμα. Ξεκινώντας απο ένα μικρό σύνολο παραμέτρων ορισμένων απο το χρήστη (συμπεριλαμβανομένου και του θέματος), δεδομένα τα οποία είναι σχετικά με το θέμα ανακαλύπτονται απο πράκτορες Focused Crawlers οι οποίοι χρησιμοποιούν τις πιο σύγχρονες τεχνικές focused crawling. Οι Focused Crawler πράκτορες σε συνεργασία με τους Miners πράκτορες αποκαλύπτουν τα κομμάτια δεδομένων που είναι πιο σημαντικά για τον χρήστη. Έπειτα εφαρμόζοντας ένα μοντέλο ανάλυσης εμπιστοσύνης αποφασίζεται απο το σύστημα η πιθανότητα τα κομμάτια να εκφέρουν κάποια άποψη για το θέμα που έχει ορίσει ο χρήστης. Κατόπιν για αυτά τα κομμάτια εφαρμόζονται τεχνικές εξόρυξης γνώσης (subjectivity και polarity classification). Για την επιτυχημένη εφαρμογή του συστήματος σε ένα ευρύ πεδίο θεμάτων, χρησιμοποιούνται τόσο supervised αλλά και unsupervised μεθοδολογίες. Τα περιεχόμενα αυτής της διπλωματικής ερευνούν το δεύτερο κομμάτι του συστήματος, δηλαδή το μοντέλο ανάλυσης εμπιστοσύνης και τις μεθοδολογίες εξόρυξης γνώσης.