Legend of the Suram fortres [sic] - Paradzhanov, Sergei 1924-1990; Abasize, Dodo 1924-; Abasize, Dodo 1924-; Andzhaparidze, Verico (Ruscico, 2003)
"Στην προσπάθεια τους να υπερασπιστούν το λαό τους από την σφαγή των ξένων εισβολέων, άρχισαν να χτίζουν ένα οχυρό. Άλλα μόλις κόντευαν να τελειώσουν το χτίσιμο, αυτό γκρεμιζότανε. Μια μάγισσα τους είπε ότι ο τοίχος δεν θα γκρεμιστεί μόνο αν θυσιάσουν μέσα έναν όμορφο νεαρό άντρα. Και ένας θαρραλέος νέος άντρας χωρίς δισταγμό προχώρησε μέσα έτοιμος να θυσιάσει την ζωή του για την πατρίδα του. Και χάρη στην θυσία αυτή το οχυρό ανεγέρθηκε και τίποτα και κανένας δεν πρόρεσε ποτέ να το καταστρέψει". - Περίληψη από το κιβώτιο.