Η διαδικασία της διαμάχης : - Σιορόκος, Γιώργος (2007)
Η πτυχιακή αυτή εργασία αποτελεί μια προσπάθεια προσέγγισης, ανάλυσης και μοντελοποίησης της διαδικασίας συγκρούσεων ανάμεσα σε αντιμαχόμενες κοινωνικές οντότητες. Είναι βασισμένη πάνω στις μελέτες του Αμερικανού κοινωνιολόγου Lichbach γύρω από την συλλογική συμπεριφορά και δράση των συγκρουόμενων πολιτικών υποκείμενων. Χρησιμοποιούνται μη τετριμμένες μαθηματικές μεθοδολογίες κυρίως από την Θεωρία Πιθανοτήτων για την ανάπτυξη και ανάλυση ενός τυπικού μοντέλου συλλογικής δράσης.