Microcosmos - Nuridsany, Claude; Perennou, Marie (Odeon [Εταιρεία διανομής], 1996)
Ο "Μικρόκοσμος" είναι η εξερεύνηση ενός νέου κόσμου στη διάρκεια μιας καλοκαιρινής μέρας. Άλλωστε, μια απλή μέρα ισοδυναμεί με ολόκληρη εποχή σ' αυτόν το μικρό-κόσμο, όπου συχνά η διάρκεια της ζωής μετριέται σε μερικές εβδομάδες. Βυθισμένος σ'ένα παράξενο φως και περικυκλωμένος από πρωτόγνωρους ήχους, ξεδιπλώνεται ένας παράλληλος κόσμος, "ένας πλανήτης κάτω απ' τον πλανήτη" όπως λένε οι δύο δημιουργοί, ο Κλωντ Νουριντσανί και η Μαρί Περενού, ένας κόσμος όπου ισχύουν διαφορετικοί νόμοι και όπου τα ζώα περπατάνε στο νερό ή κρέμονται ανάποδα...