Η προσβασιμότητα στο διαδίκτυο : - Χριστοδούλου, Πολυχρόνης (2010)
Η διπλωματική εργασία προτείνει μια μέθοδο αξιολόγησης της προσβασιμότητας, η οποία προσεγγίζει ολιστικά την αξιολόγηση ενός δικτυακού τόπου, χρησιμοποιώντας τόσο ένα συνδυασμό εργαλείων αυτόματου ελέγχου όσο και συγκεκριμένα βήματα για χειροκίνητο έλεγχο, εστιάζοντας στα προβλήματα που απαιτούν ανθρώπινη κρίση για την επίλυσή τους. Στόχος της μεθόδου είναι η αρωγή τόσο στους νέους όσο και στους έμπειρους σχεδιαστές, για να μπορέσουν να εντοπίσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα, πιθανά προβλήματα προσβασιμότητας που αντιμετωπίζει ένας δικτυακός τόπος. Στα πλαίσια της διπλωματικής εργασίας, θα πραγματοποιηθεί έρευνα στους 100 δημοφιλέστερους ελληνικούς δικτυακούς τόπους για να διαπιστωθεί το επίπεδο προσβασιμότητας στον ελληνικό χώρο.