Σχεδιασμός εξοπλισμού ποδηλάτου για τη διευκόλυνση αγορών του χρήστη και κατ'επέκταση την ενίσχυση χρήσης του συγκεκριμένου μέσου μεταφοράς : - Σαλαμανίκα, Φανή (2010)
Η χρήση του ποδηλάτου ως εναλλακτικό μέσο μεταφοράς μπορεί να επιφέρει σε πολλούς τομείς θετικές επιδράσεις. Με σκοπό την αύξηση της χρήσης του για μετακινήσεις στις οποίες συναντώνται τα χαμηλότερα ποσοστά, δηλαδή τις μετακινήσεις για τις καθημερινές αγορές, σχεδιάστηκε εξοπλισμός ποδηλάτου που θα διευκολύνει τους ποδηλάτες - καταναλωτές στις αγορές τους. Έπειτα από έρευνα και προσωπικές συνεντεύξεις ποδηλατών και μη, σχηματίστηκε το brief και τα guidelines, τα οποία κατεύθυναν τον σχεδιασμό του νέου προϊόντος. Ο εξοπλισμός που σχεδιάστηκε είναι ρυμουλκούμενος και χρησιμοποιείται από τους ποδηλάτες μέσα στο εκάστοτε κατάστημα και ως καρότσι αγορών. Η σχεδιαστική λύση αποτελείται από δύο μέρη, το ρυμουλκούμενο αποθηκευτικό μέσο, αλλά και το εξάρτημα με το οποίο συνδέεται το τελευταίο με το ποδήλατο. Κατά τον σχεδιασμό βαρύτητα δόθηκε στην ευκολία χρήσης και την αυξημένη χωρητικότητα.