Dead man - Jarmusch, Jim, 1953-; Jarmusch, Jim, 1953-; Depp, Johnny; Framer, Gary, 1953-; Glover, Crispin; Mitchum, Robert (Ταινιοθήκη του Σινεμά, 1994)
Στα μισά του 19ου αιώνα, Ο Γούιλιαμ Μπλέικ ταξεδεύει μόνος στον άγριο και επικίνδυνο κόσμο της αμερικανικής Δύσης. Χαμένος σε αυτό το αφιλόξενο περιβάλλον, τραυματίζεται σοβαρά κι αναζητά καταφύγιο στο διπλανό δάσος. Εκεί συναντά έναν περίεργο Ινδιάνο που αυτοαποκαλείται Κανένας και ο οποίος πιστεύει ότι ο Μπλέικ είναι στην πραγματικότητα η μετεμψύχωση του νεκρού Άγγλου ποιητή.