L'uccello dale piume di cristallo - Argento, Dario; Musante, Tony, 1936-2013; Kendall, Suzy, 1944-; Salerno, Enrico Maria, 1926-1994 (Seda Spettacolli, 1970)
Ο Σαμ Νταλμάς, αμερικανός συγγραφέας που ψάχνει έμπνευση στην Ιταλία, γίνεται άθελά του μάρτυρας σε μια απόπειρα δολοφονίας σε γκαλερί, η οποία συνδέεται με μια σειρά δολοφονίες από έναν ψυχοπαθή δολοφόνο. Ενώ η αστυνομία υποψιάζεται τον ίδιο, ο Νταλμάς αρχίζει μια δική του έρευνα για τον σίριαλ-κίλερ, βάζοντας τον ευατό του και το κορίτσι του σε κίνδυνο.