Night of the living dead - Romero, George A.; Romero, George A.; Jones, Duane; O'Dea, Judith; Hardman, Karl (Ταινιοθήκη του Σινεμά ;, 1968)
Η ακτινοβολία ενός πυραύλου της NASA που επιστρέφει από την Αφροδίτη οδηγεί τους νεκρούς να βγουν από τους τάφους και να ικανοποιήσουν την πείνα τους με ανθρώπινη σάρκα. Η ταινία τρόμου ορόσημο του Ρομέρο δεν ήταν μόνο μια ταινία σοκ για την εποχή της αλλα και ένα εμβληματικό φιλμ που άλλαξε το είδος του για πάντα.