Dawn of the dead - Romero, George A.; Romero, George A.; Emge, David; Foree, Ken, 1948-; Reiniger, Scott H.; Ross, Gaylen (Ταινιοθήκη του Σινεμά ;, 1978)
Οι νεκροί επιστρέφουν σε αιματηρό τεχνικολόρ, ενώ οι ήρωες της ταινίας παγιδεύονται σε ένα εμπορικό κέντρο περικυκλωμένοι από στρατιές πεινασμένων νεκρών. Μόνο που, αυτή τη φορά, η φρίκη και ο τρόμος παντρεύονται με σαρδόνιο χιούμορ και μία εκπληκτική σάτιρα για την ίδια την Αμερική.