MIMO OFDM για ασύρματα συστήματα : - Τσιάτσικας, Ζήσης (2011)
Τα σηερινά συστήατα ασύρατων επικοινωνιών επιζητούν ολοένα περισσότερο την αξιόπιστη ετάδοση της πληροφορίας και την ταυτόχρονη αύξηση του ρυθού των δεδοένων, η οποία ειώνεται εξαιτίας των φαινοένων του καναλιού, για την παροχή αξιόπιστης ποιότητας υπηρεσιών. Σε αυτή την κατεύθυνση την τελευταία δεκαετία έχουν αναπτυχθεί τα συστήατα πολλαπλών εισόδων πολλαπλών εξόδων (ΜΙΜΟ), τα οποία αποτελούν σηαντικότατο πεδίο έρευνας των επικοιν