Εφαρμογή της ομοιοπαθητικής στη δερματολογία : - Κυπαρισσού, Κρυσταλλία (2011)
Στην εργασία αυτή γίνεται μία μελέτη των αποτελεσμάτων της ομοιοπαθητικής θεραπείας σε ασθενείς με συγκεκριμένα χρόνια δερματολογικά νοσήματα. Η μελέτη στηρίζεται στις αρχές της ποιοτικής ανάλυσης. Έτσι, μελετώνται τόσο τα αποτελέσματα της ομοιοπαθητικής στο δερματολογικό πρόβλημα όσο και οι παράπλευρες επιδράσεις της θεραπείας στην όλη υγεία των συγκεκριμένων ασθενών. Προηγείται της παρουσίασης της μελέτης μια γνωριμία με τις αρχές που διέπουν την ποιοτική ανάλυση, μια ανασκόπηση της βιβλιογραφίας όσον αφορά τη χρήση της ποιοτικής ανάλυσης στη δερματολογία μέχρι στιγμής καθώς και τη μέχρι τώρα συνεισφορά της ομοιοπαθητικής στη δερματολογία. Τέλος, εξηγείται γιατί θεωρούμε ότι η ποιοτική ανάλυση είναι η πιο κατάλληλη μέθοδος για τη διερεύνηση των δράσεων της ομοιοπαθητικής θεραπείας