Ταξινόμηση ισομετριών στον υπερβολικό χώρο : - Μαρδάνη, Ιωάννα Μ. (2011)
Η παρούσα διπλωματική ταξινομεί τις ισομετρίες στον υπερβολικό χώρο, ορίζονται οι Mobius μετασχηματισμοί, καθώς και η γεωμετρία των μετασχηματισμών Mobius. Ορίζεται το υπερβολικό επίπεδο και η απόσταση μέσα σε αυτό. Οι ισομετρίες ,όπου αποτελούν το προτελευταίο κεφάλαιο, είναι η παράλληλη μετατόπιση, η διαστολή, η ανάκλαση και η περιστροφή. Στο τελευταίο κεφάλαιο γίνεται η ταξινόμηση των ισομετριών.