Εξόρυξη δεδομένων και γνώμης απο ηλεκτρονικούς δημόσιους διαλόγους : - Βούρου, Ελένη (2011)
Σήμερα, η ολοένα συνεχής ανάπτυξη του Παγκόσμιου Ιστού, ως μέσο που εκθέτει τη δυνατότητα να προσελκύσει και να διατηρήσει την ανάμιξη της κοινωνίας σε συνδυασμό με την ανάγκη για την δημιουργία μιας πολιτικής που στηρίζεται στον πολίτη και την κοινωνία, έχει ανάγκη για νέα εργαλεία τα οποία θα έχουν την ικανότητα να αναλύουν τον ρόλο της κοινωνίας και να προβλέπουν το πιθανό αντίκτυπο στις εκάστοτε πολιτικές. Οι κυβερνήσεις σε παγκόσμια κλίμακα εισήγαγαν την έννοια της ηλεκτρονικής διακυβέρνηση.