Δημιουργία συστήματος εξόρυξης γνώσης και υποστήριξης αποφάσεων σε περιβαλλοντικά δεδομένα αλιείας : - Γκούβας, Φρίξος (2011)
Το FishCast είναι ένα website το οποίο διαχειρίζεται μια βάση δεδομένων η οποία περιέχει αλιευτικά δεδομένα όπως καταχωρημένες τράτες, είδη ψαριών, τόπους ψαρέματος, λιμάνια, μετεωρολογικά δεδομένα και στατιστικά ψαριών όπως αριθμός και βάρος.Ο χρήστης μπορεί να προσθέσει, αφαιρέσει και επεξεργαστεί δεδομένα από την βάση δεδομένων. Επίσης μπορεί (το πιο σημαντικό κομμάτι της διπλωματικής) να προβλέψει διάφορες μεταβλητές χρησιμοποιώντας εξόρυξη γνώσης. Δηλαδή μπορεί για παράδειγμα, εάν δώσουμε τοποθεσία μια τοποθεσία ψαρέματος και μια επόμενη ημερομηνία, να μας προβλέψει κατά προσέγγιση ποσά κιλά ψάρια θα πιάσουμε και τον συνολικό αριθμό τους.