Πόνος & ομοιοπαθητική : - Ηλιάδη, Ειρήνη (2011)
Ο χρόνιος πόνος είναι ένα πολυδιάστατο φαινόμενο που επηρεάζει το σύνολο της ανθρώπινης ύπαρξης. Στην προσπάθεια των ασθενών να επικοινωνήσουν την εμπειρία αυτή με το γιατρό τους πολλά προβλήματα προκύπτουν, όπως δηλώνεται από την τρέχουσα βιβλιογραφία. Τέλος, ο χρόνιος πόνος αποτελεί ίσως την κυριότερη αιτία αναζήτησης κάποιας μορφής εναλλακτικής θεραπείας. Η ομοιοπαθητική, μέσα από την ολιστικότητα που διέπει τις αρχές της και τις μεθόδους επικοινωνίας που ενσωματώνει κατά τη λήψη του ιστορικού, προτείνεται ικανή να διαχειριστεί τον χρόνιο πόνο και τα επικοινωνιακά εμπόδια που προκύπτουν. Στη συνέχεια γίνεται περιγραφή των αρχών που διέπουν τη θεωρία και τη θεραπευτική της και αναλύονται ορισμένα παράδοξα που μπορεί να προκύψουν από την εφαρμογή της.