Σχεδίαση διαδραστικής εφαρμογής που συνεισφέρει στην απομακρυσμένη εκμάθηση του Παγκόσμιου Ναυτιλιακού Συστήματος Κινδύνου και Ασφάλειας (GMDSS) : - Τσίριμπας, Παναγιώτης (2011)
Σχεδίαση εφαρμογής που θα εντάσσεται σε ιστοσελίδα ναυτιλιακής εκπαίδευσης ή ναυτιλιακών πληροφοριών. Ένα εργαλείο διαδικτυακής εκμάθησης της φιλοσοφίας και της χρήσης του Παγκόσμιου Ναυτιλιακού Συστήματος Κινδύνου και Ασφάλειας (GMDSS) και των επικοινωνιακών μέσων που συνεπάγονται, με χρήση οπτικοποίησης της πληροφορίας. Μια διαδραστική διεπαφή που θα δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να δημιουργεί καταστάσης χρήσης του GMDSS. Μέσω του κατάλληλου γραφικού περιβάλλοντος της εφαρμογής ο χρήστης θα μπορεί να δημιουργεί περιπτώσης χρήσης του επικοινωνιακού εξοπλισμού του GMDSS και να παίρνει την πληροφορία που του παρέχει η εφαρμογή. Η εργασία περιλαμβάνει τουλάχιστον τα παρακάτω: εξέλιξη της ναυτιλίας και ο ρόλος του IMO. Ανάλυση των επικοινωνιών στη ναυτιλία. Ανάλυση του επικοινωνιακού εξοπλισμου του GMDSS. Εξέλιξη του διαδικτύου και η χρήση του ως πηγή εκπαιδευτικού υλικού και δεδομένων. Ανάλυση και σχεδίαση της εφαρμογής. Πρότυπες οθόνες και σενάρια χρήσης.