Μελέτη σχεδιαστικών προδιαγραφών για την ορθή σχεδίαση προϊόντος που κατασκευάζεται με χύτευση πολυμερών υλικών : - Γαβριήλ, Γαβριήλ (2011)
Η χρήση πολυμερών πλαστικών, ως κύριο συστατικό προϊόντων, τα τελευταία χρόνια είναι ευρεία. Η διπλωματική εργασία έχει σαν στόχο την περιγραφή των βασικότερον μεθόδων μορφοποίησης πολυμερών, οι οποίες χρησιμοποιούν καλούπια, και την αναγνώριση των σημαντικότερων προβλημάτων και περιορισμών για την ορθή σχεδίαση και παραγωγή ενός τέτοιου προϊόντος. Στη συνέχεια παρουσιάζεται ο έλεγχος ενός προϊόντος απλής γεωμετρίας ώστε να πληρεί τις προυποθέσεις μορφοποίησης και την δημιουργία και έλεγχο του αντίστοιχου καλουπιού, μέσω των εφαρμογών Plastic Advisor και Pro/Mold του λογισμικού ProEngineer. Παράλληλα, χρησιμοποιώντας το ίδιο προϊόν για τον ίδιο σκοπό γίνεται μία προσομοίωση παραγωγής μέσω του μηχανήματος Vacuum Casting Machine.