Χρώμα και βιομηχανικός σχεδιασμός : - Λούβρου, Ελένη (2011)
Αντικείμενο αυτής της διπλωματικής αποτελεί η επίδραση του χρώματος στο βιομηχανικό σχεδιασμό και η διερεύνηση της αναγκαιότητας του. Η εργασία αυτή προέκυψε μέσα από τη βιβλιογραφική μελέτη διαφόρων κινημάτων και προϊόντων από την περίοδο της Βιομηχανικής Επανάστασης στα τέλη του 19ου αιώνα έως και σήμερα. Στόχος της εργασίας είναι η κατανόηση των συνθηκών παραγωγής και σχεδίασης των βιομηχανικών αντικειμένων και η διερεύνηση του ρόλου του χρώματος ως ένα βασικό στοιχείο του σχεδιασμού.