Προσωρινά καταλύματα για άστεγους μετά από φυσικές καταστροφές : - Χουρναζίδης, Γρηγόριος (2011)
Ως αντικείμενο μελέτης της διπλωματικής εργασίας ορίζονται οι φυσικές καταστροφές ως γεγονότα που μεταβάλλουν τις συνθήκες που επικρατούν σε μια περιοχή, δημιουργώντας έκτακτο στεγαστικό πρόβλημα, καθώς και προσωρινά καταλύματα, ως συστήματα στέγασης του πληγέντος - από τις επιπτώσεις της καταστροφής - πληθυσμού. Ως σχεδιαστικό πρόβλημα ορίζεται η σχεδίαση προσωρινού καταλύματος για άστεγους κατοίκους αναπτυσσόμενων χωρών της τροπικής ζώνης μετά από σεισμούς.