Παρατήρηση της οδικής κυκλοφορίας σε διασταυρώσεις για την ανάδειξη χαρακτηριστικών φαινομένων : - Παπαματθαιάκης, Απόστολος (2011)
Στην παρούσα διπλωματική εργασία επιχειρείται ο προσδιορισμός των χαρακτηριστικών φαινομένων που αναδύονται κατά την αλληλεπίδραση των οδηγών διαφορετικών τύπων οχημάτων μέσα από τη νατουραλιστική παρατήρηση σε χαρακτηριστικούς κόμβους της Ερμούπόλης (διασταυρώσεις). Στόχος αυτής της ανάλυσης είναι η αναγνώριση των κανόνων που διέπουν την κοινωνική δυναμική ενός επεισοδίου και πιο συγκεκριμένα τους τρόπους επίλυσης των "καταστάσεων ανταγωνισμού" (conflicts) ως αποτέλεσμα της διαφοράς μεταξύ των προδιαγεγραμμένων κανόνων ελέγχου κυκλοφορίας και των καθιερωμένων πρακτικών.