Σχεδιασμός αυτοκινούμενου ρομπότ εξυπηρέτησης για οικιακή χρήση : - Πέτρου, Σταματίνα-Ροζαλία (2011)
Σ'αυτή τη διπλωματική διερευνάται η ανάγκη του σχεδιασμού και ο σχεδιασμός ενός αυτοκινούμενου ρομπότ εξυπηρέτησης για οικιακή χρήση. Πιο συγκεκριμένα σχεδιάστηκε ένα ρομπότ για τον καθαρισμό και τη βαφή τοίχων. Οι εργασίες αυτές αποφασίστηκαν ύστερα από έρευνα που έγινε στο αντικείμενο και βρέθηκε ότι ο καθαρισμός των τοίχων είναι μία επίπονη χειρονακτική εργασία που εκτελείται κατά μέσο όρο τέσσερις φορές το μήνα, ενώ η βαφή ενός σπιτιού εκτελείται μια φορά κάθε 4 χρόνια με μεγάλο οικονομικό κόστος.