Επισκόπηση μεθόδων και εργαλείων απομακρυσμένης αξιολόγησης ευχρηστίας : - Στουρνάρη, Αναστασία (2009)
Η παρούσα διπλωματική εργασία αφορά τη μελέτη και κριτική επισκόπηση των μεθόδων απομακρυσμένης αξιολόγησης ευχρηστίας καθώς και την επισκόπηση διαφόρων εργαλείων που υποστηρίζουν τις μεθόδους αυτές. Έγινε εφαρμογή επιλεγμένων μεθόδων με πραγματικούς χρήστες σε απομακρυσμένο περιβάλλον καθώς και σύγκριση των αποτελεσμάτων μεταξύ των μεθόδων με αντικείμενο μελέτης τον ιστότοπο του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων. Τέλος έγινε επισκόπηση του ιστοτόπου υπό μελέτη βάσει των σχεδιαστικών κανόνων και οδηγιών ευχρηστίας των δικτυακών τόπων με στόχο την πρόταση βελτίωσης και επανασχεδιασμού.