Σχεδίαση εφαρμογής αναπαραγωγής μουσικής βασισμένης στην αλληλεπίδραση με ελέυθερες χειρονομίες του χεριού μέσω χειριστηρίου με αισθητήρες κίνησης (Nintendo Wii remote) : - Κανής, Συμεών (2011)
Στην παρούσα διπλωματική γίνεται αναφορά στις χειρονομίες ως μέσο επικοινωνίας του ανθρώπου και στην εισαγωγή των χειρονομιών στην περιοχή του ηλεκτρονικού υπολογιστή. Πως χρησιμοποιούνται από τον άνθρωπο για να αποδοθεί φυσική αλληλεπίδραση με τον ηλεκτρονικό υπολογιστή. Επικεντρώνεται κατά κύριο λόγο στη χρήση συσκευής με αισθητήρες κίνησης (Nintendo Wii remote) για την καταγραφή των ελεύθερων χειρονομιών του χεριού στο χώρο. Στη συνέχεια σχεδιάζεται μια εφαρμογή για την επιλογή και αναπαραγωγή.