Τα ηλεκτρονικά παιχνίδια στην εκπαίδευση : - Στυλιαρά, Σάνα (2011)
Τα ηλεκτρονικά παιχνίδια εδώ και χρόνια αποτελούν μέρος της καθημερινότητας μεγάλου ποσοστού ανεξαρτήτως ηλικίας και πολύ συχνά γίνεται λόγος εισαγωγής των παιχνιδιών στην εκπαιδευτική διαδικασία. Πολλές έρευνες έχουν αποδείξει ότι εκπαιδευτικό περιεχόμενο που παρουσιάζεται σε ένα πιο ενδιαφέρον φανταστικό πλαίσιο, αυξάνει την προσοχή και την μάθηση των χρηστών. Στόχος της παρούσας διπλωματικής εργασίας είναι η μελέτη των εκπαιδευτικών χαρακτηριστικών των παιχνιδιών με σκοπό τη δημιουργία μοντέλου επιλογής κατάλληλου παιχνιδιού στην εκπαιδευτική διαδικασία. Αρχικά εξετάζεται η εξέλιξη των παιχνιδιών και δίνεται έμφαση στις κατηγορίες αυτών. Στη συνέχεια, εντοπίζονται οι διαφορετικοί τύποι παιχτών οι προτιμήσεις και τα χαρακτηριστικά τους. Τέλος, μελετούνται υπάρχοντες εκπαιδευτικοί στόχοι και γίνεται προσπάθεια δημιουργίας συσχέτισης των παραπάνω παραγόντων.