Προσωποποιημένοι τουριστικοί ψηφιακοί οδηγοί σε αρχαιολογικά περιβάλλοντα : - Μαραγδούλη, Φωτεινή (2011)
Η Επαυξημένη Πραγματικότητα (ΕΠ), είναι η επιστήμη του πεδίου της πληροφορικής που ενισχύει (επαυξάνει) την κατανόηση της πραγματικότητας υπερθέτοντας σε αυτήν ψηφιακού τύπου απεικονίσεις μέσω της χρήσης κατάλληλων μέσων. θεωρείται σήμερα ως υποκατηγορία της Μικτής Πραγματικότητας, παρότι η έννοια αυτή είναι μεταγενέστερη της έννοιας της ΕΠ. Η ΕΠ αλλάζει δραστικά τον τρόπο αλληλεπίδρασης με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, το πραγματικό περιβάλλον γύρω μας και με τους συνανθρώπους μας.