The day the fish came out - Κακογιάννης, Μιχάλης, 1922-2011; Κακογιάννης, Μιχάλης, 1922-2011; Bergen, Candice, 1946-; Courtenay, Tom; Wanamaker, Sam, 1919-1993 (Audio Visual Enterprises, 2007)
Η ταινία είναι εμπνευσμένη από ένα πραγματικό γεγονός που συνέβη στις Παλομάρες στην Ισπανία. Η δράση λαμβάνει χώρα στο μέλλον σ'ένα φανταστικό, νησί, την Κάρο. Ένα αμερικανικό αεροπλάνο συντρίβεται στις ακτές της Κάρου ενω οι δύο πιλότοι μόλις και μετά βίας καταφέρνουν ν'αδειάσουν το επικίνδυνο πυρηνικό φορτίο στο νησί και να σωθούν. Παριστάνοντας τους ταξιδιωτικούς πράκτορες, άνδρες του αμερικανικού στρατού καταφθάνουν στο νησί για ν'ανακτήσουν το φορτίο και να αποτρέψουν την καταστροφή. Η άφιξη τους προκαλεί το παγκόσμιο ενδιαφέρον και η ξεχασμένη Κάρος πλημμυρίζει από τουρίστες. Κι ενώ όλοι περνούν ξένοιαστα τον καιρό τους, ένας βοσκός που βρήκε το κιβώτιο με τα πυρηνικά υλικά, το πετά στη θάλασσα, με καταστροφικές συνέπειες.