Μελέτη και υλοποίηση συστήματος ηλεκτρονικών αγορών (E-marketplace) : - Κούρτης, Παναγιώτης (2009)
Στόχος της παρούσας διπλωματικής εργασίας είναι αρχικά να γίνει μια μελέτη των ηλεκτρονικών αγορών, με σκοπό την υλοποίηση ενός συστήματος ηλεκτρονικών αγορών. Αρχικά δίνεται ο ορισμός των ηλεκτρονικών αγορών, τα βασικά χαρακτηριστικά τους, οι κατηγοριοποιήσεις τους, και οι διαφορές μεταξύ των Β2Β και B2C αγορών. Στη συνέχεια εξετάζεται η οργάνωση και η λειτουργικότητα μιας ηλεκτρονική αγοράς, καθώς επίσης και από τι αποτελείται και τι πρέπει να ληφθεί υπ όψιν για την δημιουργία ενός τέτοιου συστήματος. Ακολούθως αναλύονται οι κυριότερες ηλεκτρονικές αγορές στην Ελλάδα. Με βάση τα παραπάνω, μετά από αυτή την διερεύνηση, υλοποιήθηκε ένα σύστημα ηλεκτρονικών αγορών με κάποια βασική λειτουργικότητα, δίνοντας έμφαση κυρίως στην απλότητα και την ευκολία χρήσης. Τέλος, περιγράφεται ο τρόπος λειτουργίας του συστήματος και παρουσιάζεται ένα σενάριο χρήσης του.