Μελέτη της δομής και λειτουργίας των LTE (Long Term Evoluion) δικτύων κινητών επικοινωνιών και των επεκτάσεών τους με χρήση Femtocells : - Μεϊδάνης, Χαράλαμπος (2011)
Η διπλωματική αυτή εργασία εξετάζει τα ασύρματα δίκτυα LTE, τις τεχνολογίες μετάδοσης και την εφαρμογή τους στα ασύρματα οικιακά δίκτυα (Femtocells). Αρχικά αναλύεται η δομή και η αρχιτεκτονική του δικτύου και οι τροποποιήσεις που απαιτούνται στις συσκευές των χρηστών ώστε να μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις νέες τεχνολογίες των δικτύων αυτών. Γίνεται μια εκτενής αναφορά του τρόπου λειτουργίας τους μέσα από την μελέτη των επιπέδων και των πρωτοκόλλων που διαθέτουν και παρουσιάζονται οι ασύρματες τεχνολογίες που χρησιμοποιούν, OFDMA και SC-FDMA. Στη συνέχεια γίνεται μια αναλυτική περιγραφή των δικτύων Femtocell, τόσο της δομής και της λειτουργίας τους όσο και της προσαρμογής τους στην τεχνολογία LTE αλλά και μία γενική μελέτη για τα ζητήματα που ανακύπτουν από τη χρήση των νέων αυτών τεχνολογιών. Τέλος παρουσιάζονται οι αλγόριθμοι και οι τεχνικές διαχείρισης πόρων που χρησιμοποιούνται στα δίκτυα LTE και LTE Femtocells.