Επικοινωνία στρατηγικών εταιρικών αξιών και τρισδιάστατα σχεδιαστικά στοιχεία : - Οικονόμου, Σπυριδούλα Αθ (2010)
Οι εταιρείες σήμερα πρέπει να ξέρουν πως να εκμεταλλευτούν τα στρατηγικά εργαλεία που έχουν στα χέρια τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ώστε να μπορούν να είναι βιώσιμες. Η ισχυρή ταυτοποίηση της κάθε εταιρίας, αλλά και των προϊόντων της, είναι κλειδί για τη σημερινή αγορά. Οι καταναλωτές πλέον, δεν αγοράζουν απλά ένα προϊόν αλλά έναν τρόπο ζωής, μία φιλοσοφία. Μέχρι πολύ πρόσφατα η κύρια επικοινωνία των αξιών της μάρκας γινόταν κυρίως μέσα από δυσδιάστατα σχεδιαστικά στοιχεία και μέσα από τη διαφήμιση. Η σημερινή αγορά, παρόλα αυτά, απαιτεί ισχυροποίηση του μηνύματος και ολοκληρωμένη επικοινωνία. Στην παρούσα διπλωματική εργασία, συζητείται ένας τρόπος με τον οποίο μία εταιρεία μπορεί να εκμεταλλευτεί στρατηγικά τη σχεδίαση των τρισδιάστατων προϊόντων της για να επικοινωνήσει τις βασικές της αξίες. Μελετάται ο τρόπος που αυτό μπορεί να γίνει εφικτό μέσα από τη σημειωτική και τη σημειολογία, δηλαδή μέσα από την κωδικοποίηση του μηνύματος και μέσα από την μετάλλαξή του από γλωσσικά στοιχεία σε σχεδιαστικές προδιαγραφές και οδηγίες.