Ολιστική προσέγγιση της ψυχοδερματολογίας με κλασσικά, ψυχοδυναμικά και εναλλακτικά μοντέλα : - Τσιλίκας, Αναστάσιος (2011)
Στην παρούσα μελέτη εξετάζεται ο νέο-αναδυόμενος χώρος της ψυχοδερματολογίας που αφορά ανθρώπους με διαταραχές στο δέρμα και το "μυαλό" τους ταυτόχρονα, εμφανίζουν δηλαδή συνοσηρότητα συστημάτων. Επίσης γίνεται αναφορά σε διάφορα ζητήματα που απασχολούν τον ιατρό, τον ασθενή και το περιβάλλον του. Παράλληλα παρουσιάζεται η ποικιλία των διαφορετικών θεραπευτικών προσεγγίσεων που μπορούν να υπάρξουν.