Η παραστατική απεικόνιση και η εικονογράφηση (illustration) ως επικοινωνιακά μέσα : - Αγαθοδώρου, Άννινος (2011)
Παρουσίαση της χρηστικότητας και εφαρμογής της εικόνας (παραστατικής απεικόνισης) ως επικοινωνιακό μέσο πέρα από τις όποιες καλλιτεχνικές της εφαρμογές. θα μελετηθεί η παρουσία της παραστατικής απεικόνισης στην ιστορία της τέχνης. Στόχοι και χρησιμότητα της παραστατικής απεικόνισης. Εφαρμογές της παραστατικής απεικόνισης. Επιρροή της ανάπτυξης του βιβλίου και των εκτυπωτικών μεθόδων στη διάδοση και τη γενική πορεία της εικονογράφισης. Ιστορία και εφαρμογές της εικονογραφικής τέχνης. Αντιμετώπιση της εικονογράφισης ως προϊόντος σχεδιαστικής διαδικασίας και ανάπτυξη μεθοδολογίας για τη σχεδίαση εικονογράφησης, για εφαρμογή από επαγγελματίες και μη εικονογράφους σε οποιοδήποτε επικοινωνιακό μέσο.