Χρήση των σύνθετων υλικών στο σχεδιασμό προϊόντων : - Παναγιώτου, Αλεξάνδρα (2011)
Η παρούσα διπλωματική εργασία μελετά τη σημασία της χρήσης σύνθετων υλικών στο σχεδιασμό προϊόντων. Συγκεκριμένα, παρουσιάζει τα σύνθετα υλικά, τις κατηγορίες τους και την χρήση τους στον σχεδιασμό και την κατασκευή προϊόντων, με έμφαση στα αθλητικά προϊόντα. Στόχος είναι να παρουσιαστούν στον σχεδιαστή οι δυνατότητες αυτών των υλικών αλλά και να μελετηθεί με τη μορφή παραδείγματος, ο τρόπος που μπορούν να μελετηθούν με σύγχρονα εργαλεία ανάλυσης κατασκευών (μέθοδος πεπερασμέων στοιχείων)