Information in cross-media : - Παπαδοπούλου, Αναστασία-Ευαγγελία (2010)
Η διπλωματική ασχολείται με τον χώρο της σχεδίασης της πληροφορίας σε κινητά τηλέφωνα. Συγκεκριμένα μελετάται η περίπτωση του marine traffic και η μεταφορά αυτού από το υπάρχον "desktop" site σε ένα mobile web site. Εφόσον γίνει μελέτη των τεχνολογιών γύρω από το θέμα καθώς και σχεδιαστικών αρχών για την κατανόηση του προβληματικού χώρου, η διπλωματική εστιάζει στην ανεύρεση των απαιτήσεων και των αναγκών των χρηστών με χρήση διαφόρων τεχνικών συλλογής δεδομένων, έτσι ώστε να οριστεί το πλαίσιο της χρήσης μιας υπάρχουσας υπηρεσίας (marine traffic) σε ένα νέο μέσο (κινητό τηλέφωνο). Τελικός στόχος είναι να γίνουν αναγωγές από την συγκεκριμένη μελέτη σε γενικές διαπιστώσεις σχετικά με το πώς από μια ιστοσελίδα σχεδιασμένη για σταθερούς υπολογιστές μπορούμε να έχουμε μια σελίδα σχεδιασμένη για κινητά τηλέφωνα.