Σχεδίαση συστήματος για την υποστήριξη των διαδικασιών συντήρησης και βελτίωσης της βιωσιμότητας των ενυδρείων : - Παππά, Ιωάννα (2010)
Στην παρούσα διπλωματική εργασία, με θέμα "Σχεδίαση συστήματος για την υποστήριξη των διαδικασιών συντήρησης και βελτίωσης της βιωσιμότητας των ενυδρείων", μελετήθηκαν οι απαιτήσεις και οι ιδιαιτερότητες του νερού καθώς και οι ανάγκες των ψαριών υπό αιχμαλωσία. Η μελέτη αξιοποίησε στοιχεία σχετικά με το περιβάλλον των ψαριών μέσα σε ένα ενυδρείο καθώς και τις ανάγκες του ενυδρείου για συντήρηση και καθαρισμό. Στη συνέχεια έγινε η σχεδίαση ενός συστήματος που αντιμετωπίζει το πρόβλημα της συντήρησης σχετικά με το περιβάλλον των ψαριών μέσα σε ένα ενυδρείο και του ελέγχου της κατάστασης των ενυδρείων, ώστε να είναι σωστή η λειτουργία τους και να επιτυγχάνεται η βιωσιμότητα των ψαριών. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργείται ένα σύστημα ανάλυσης των παραμέτρων του νερού ενός ενυδρείου με σκοπό την συνεχή παρακολούθησή του και την πρόληψη των προβλημάτων που επηρεάζουν την ομαλή διαβίωση των ζωντανών οργανισμών που φιλοξενούνται σε αυτό. Η ΔΕ ολοκληρώνεται με τη σχεδίαση και πιλοτική υλοποίηση ενός συστήματος ελέγχου και υποστήριξης της διαδικασίας συντήρησης και βελτίωσης της βιωσιμότητας των ψαριών. Στην πιλοτική αυτή φάση, το σύστημα αφορά σε δύο βασικούς παράγοντες του ελέγχου της ποιότητας του νερού, αλλά έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι εύκολο να γίνει προσαρμογή για μετρήσεις όλων των παραμέτρων του νερού