Συνεργατικά εικονικά περιβάλλοντα για τον σχεδιασμό εσωτερικών χώρων : - Μαλισόβα, Αικατερίνη (2011)
Η επίγνωση στα συνεργατικά εικονικά περιβάλλοντα αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά που καθορίζουν τη λειτουργικότητά τους. Αφορά στην κατανόηση των πληροφοριών που λαμβάνει ο χρήστης σχετικά με τις δραστηριότητες που συμβαίνουν στο περιβάλλον και σχετικά με τα πρόσωπα που συμμετέχουν στις δραστηριότητες αυτές. Είναι σημαντικό οι πληροφορίες αυτές να γίνονται αντιληπτές όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά από τον εκάστοτε συμμετέχοντα στη συνεργατική διαδικασία. Στην παρούσα διπλωματική διατριβή θα αναλυθεί ο προβληματικός χώρος που εντοπίζεται για την επίγνωση στον τομέα της συνεργατικής σχεδίασης εσωτερικών χώρων. Μέσα από την πλατφόρμα εικονικής πραγματικότητας του OpenSim θα διερευνηθούν πιο λεπτομερώς τα προβλήματα που προκύπτουν στην επίγνωση κατά την συνεργατική διαδικασία και θα δοθούν προτεινόμενες λύσεις.