The sound of music - Wise, Robert, 1914-2005; Andrews, Julie; Plummer, Christopher; Haydn, Richard, 1905-1985; Wood, Peggy, 1892-1978; Parker, Eleanor, 1922-2013 (20th Century Fox Home Entertainment, 2005)
Η Μαρία, είναι μια νεαρή Αυστριακή που σπουδάζει σε μοναστήρι με σκοπό να γίνει καλόγρια. Η Ηγουμένη όμως βλέπει ότι η ζωή της, θα ηταν καλύτερη έξω απ'το μοναστήρι και κανονίζει να τη στείλει γκουβερνάντα των παιδιών ενός αριστοκράτη χήρου, του Βαρώνου Φον Τραπ. Η ζεστασιά κι η μουσική που φέρνει η Μαρία στο αυστηρό σπίτι του Βαρώνου την κάνουν να κερδίσει τις καρδιές των παιδιών αλλά και του ίδιου. Σύντομα η Μαρία θα γίνει σύζυγος του Βαρώνου κι όλα δείχνουν ότι η ευτυχία θα συνοδεύει για πάντα την οικογένεια Τραπ. Αλλά τα σύννεφα του πολέμου απλώνονται. Η Γερμανία κατακτά την Αυστρία. Ο Φον Τραπ αρνείται να υπηρετήσει το ναζιστικό καθεστώς. Το μόνο που τους μένει είναι η απόδραση.