Δυναμική προσομοίωση κρουστικών φαινομένων σε ρομποτικούς μηχανισμούς με περιστροφικές αρθρώσεις παρουσία τριβής : - Μουστάκας, Ιωάννης Χ. (2011)
Σε ρομποτικούς μηχανισμούς με στερεά μέλη υπάρχει τριβή στις αρθρώσεις. Η ενσωμάτωση της τριβής στις δυναμικές εξισώσεις αναδεικνύει μια επιπρόσθετη μη γραμμικότητα η οποία εμπεριέχει και τους όρους επιταχύνσεως. Η διευρεύνηση αυτής της επιρροής αποκαλύπτει ότι υπάρχουν συνθήκες κατασκευής και λειτουργίας οι οποίες συνεπάγονται την εμφάνιση κρουστικών φαινομένων στις αρθρώσεις. Η διπλωματική αυτή εργασία στοχεύει στην επισήμανση καθώς και στην ερμηνεία αυτών των φαινομένων.