Προστασία της ιδιωτικότητας και μηχανές αναζήτησης : - Βλάχος, Δημήτριος Ι. (2011)
Στη συγκεκριμένη εργασία πραγματοποιείται μια βασική ανάλυση των μηχανών αναζήτησης ώστε να κατανοηθεί ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούν και πώς σχετίζεται με την καταγραφή προσωπικών δεδομένων. Σημειώνονται οι μεγαλύτερες μηχανές αναζήτησης είτε είναι φιλικές είτε όχι. Επίσης, αναλύονται όλες οι πτυχές των κινδύνων που μπορούν να δημιουργηθούν από τη χρήση των μηχανών αναζήτησης και ειδικότερα από την καταγραφή των προσωπικών στοιχείων. Σημαντικό μέρος, αποτελούν οι τρόποι προστασίας που προτείνονται είτε σε χρήστες είτε σε φορείς, ώστε να μειωθεί η παραβίαση της Ιδιωτικότητας στο ελάχιστο. Τέλος, αναλύεται σε βάθος μια από τις μεγαλύτερες μηχανές αναζήτησης, η Google, όσον αφορά τις υπηρεσίες της και τους κινδύνους που δημιουργούνται μέσα από τη χρήση τους και ακολουθούν αξιολόγηση της ως προς αυτά και συγκεκριμένοι τρόποι προστασίας για ελαχιστοποίηση των δεδομένων που συλλέγονται από την εν λόγω εταιρία.