The chess player - Bernard, Raymond 1891-1977; Bernard, Raymond 1891-1977; Blanchar, Pierre 1892-1963 (BFI Films, 1998)
Τοποθετημένη χρονικά στην αυλή της Μεγάλης Αικατερίνης της Ρωσίας, η ταινία συνδυάζει το ρομαντισμό, την πολιτική και τον πόλεμο με την περίεργη ιστορία της εφεύρεσης ενός αυτόματου σκακιστή.