Profit testing στα παραδοσιακά συμβόλαια ζωής και στα unit linked συμβόλαια : - Μιχαήλ, Κυριακή (2011)
Σκοπός της συγκεκριμένης εργασίας είναι η παρουσίαση του αναδυόμενου κόστους (emerging cost) ή διαφορετικά της ανάλυσης των ταμειακών χρηματικών ροών (cash flow) στα παραδοσιακά συμβόλαια ασφαλίσεων ζωής καθώς και στα Unit Linked συμβόλαια. Ο έλεγχος αυτός όταν εφαρμόζεται στις ασφαλίσεις ζωής ονομάζεται Έλεγχος Κερδοφορίας (Profit Testing). Χρησιμοποιώντας spreadsheets (λογιστικά φύλλα) και μέσα από διάφορα παραδείγματα θα δείξουμε την ανάπτυξη των Profit Testing στις ασφαλίσεις ζωής. Με αυτόν τον τρόπο θα απαντήσουμε σε ορισμένα βασικά ερωτήματα όπως πόσο κερδοφόρο είναι κάποιο προϊόν για την εταιρία; Πότε θα εμφανίσει κέρδη; Πόσο κεφάλαιο θα πρέπει να διατεθεί για τη χρηματοδότηση του και για πόσο χρονικό διάστημα; Πόσο ευαίσθητο είναι σε αλλαγές των υποθέσεων; Επηρεάζει το προϊόν άλλα τμήματα του χαρτοφυλακίου της εταιρίας, και με ποίο τρόπο;