Τα real options στην αγορά ενέργειας - Κάτηρα, Ειρήνη (2011)
Στην εργασία αυτή γίνεται αναφορά στην αγορά ενέργειας τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Αναφερόμαστε στην πορεία της αγοράς αυτής και πως φτάσαμε σήμερα να μιλάμε για απελευθερωμένη αγορά.Στη συνέχεια συνδέουμε τα χρηματοοικονομικά με τα πραγματικά δικαιώματα και στη συνέχεια ορίζουμε τις έννοιες του spark spread, spark spread option και locational spread option.Τέλος κάνουμε ένα διαχωρισμό μεταξύ των αποφάσεων παραγωγής και εμπορίου.