Επισκόπηση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών πανεπιστημίων στην Ελλάδα & διεθνώς : - Στίγκα, Βασιλική (2010)
Η παρούσα διπλωματική εργασία πραγματεύεται την αξιολόγηση των δικτυακών τόπων και των ηλεκτρονικών υπηρεσιών που παρέχονται από τα ελληνικά Πανεπιστήμια. Αρχικά έγινε η επισκόπηση των υπηρεσιών που παρέχουν τα πανεπιστήμια μέσω των ιστοσελίδων τους, στις διαφορετικές κοινότητες χρηστών. Επιπροσθέτως, στις υπηρεσίες που παρέχουν τα ελληνικά πανεπιστήμια έγινε σύγκριση με τα τρία μεγαλύτερα πανεπιστήμια του εξωτερικού. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με μαθηματικό τρόπο με τη δημιουργία δεικτών και την περαιτέρω ανάλυσή τους. Επιλέχθηκαν και βαθμολογήθηκαν ορισμένοι δείκτες με βάση τους κανόνες του Πλαισίου Πιστοποίησης Δημόσιων Δικτυακών Τόπων (ΠΠ-ΔΔΤ), το οποίο θέτει κοινά πρότυπα για τον σχεδιασμό και τη δημιουργία των Δικτυακών Τόπων των Φορέων. Επίσης, δημιουργήθηκαν δείκτες για τις παρεχόμενες ηλεκτρονικές υπηρεσίες, όπου βαθμολογήθηκαν με βάση τα επίπεδα ηλεκτρονικοποιήσης και σε μερικούς από αυτούς τους δείκτες έγινε η αξιολόγηση με βάση την βαρύτητά τους. Έπειτα, με τη βοήθεια των εργαλείων στατιστικής ανάλυσης και πιο συγκεκριμένα του στατιστικού πακέτου SPSS έγινε στατιστική επεξεργασία των δεικτών αξιολόγησης όπου εξήχθησαν διαγράμματα έτσι ώστε να αναλυθούν τα αποτελέσματα. Επίσης, εξετάσθηκαν πιθανές συσχετίσεις δεικτών που οδήγησαν την έρευνα σε χρήσιμα μελλοντικά συμπεράσματα. Τελικά, εξάγονται συμπεράσματα και προτάσεις τόσο σχετικά με τους δημόσιους δικτυακούς τόπους όσο και με τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες των πανεπιστημίων.