Ηλεκτρονική υλοποίηση οικονομικής διαχείρισης με χρήση του περιβάλλοντος Microsoft Dynamics Navision : - Παππάς, Ηρακλής (2009)
Σκοπός της διπλωματικής εργασίας Ηλεκτρονική Υλοποίηση Οικονομικής Διαχείρισης με Χρήση του Περιβάλλοντος Microsoft Dynamics Navision είναι η εκτενής παρουσίαση των λειτουργιών του υποσυστήματος της Οικονομικής Διαχείρισης ενός Συστήματος Διαχείρισης Επιχειρησιακών Πόρων (ERP). Για την παρουσιαση των συγκεκριμένων λειτουργιών δημιουργήθηκαν σενάρια τα οποία επικεντρώνονται κυρίως στο υποσύστημα της Οικονομικής Διαχείρισης και την χρήση της Αποθήκης Δεδομένων(Data Warehouse) σε αυτο. Η υλοποίηση των σεναρίων έγινε με χρήση του πακέτου λογισμικου Microsoft Dynamics NAV. Αναλύθηκαν οι κυριότερες λειτουργίες του υποσυστήματος της Οικονομικής Διαχείρισης οι οποίες παρουσιάζονται με χρήση εικόνων (printscreens) από το περιβάλλον του Microsoft Dynamics NAV και παρουσιαστηκαν οι δυνατότητες που προσφέρει το λογισμικό στην εξαγωγή αποτελεσμάτων. Μέσω της υλοποίησης των σεναρίων αλλά και της αναφοράς που έγινε στα σημαντικότερα στοιχεία των ERP συστημάτων και των αποθηκών δεδομένων ο αναγνώστης μπορεί εύκολα να αντιληφθεί τον καταλυτικό ρόλο που διαδραματίζουν τα ERP και η χρήση της αποθήκης δεδομένων στην οικονομική διαχείριση αλλά και γενικότερα στην καθημερινή λειτουργία μιας επιχείρησης.