Κατανεμημένη επίλυση προβλήματος Ν-σωμάτων : - Καβακιώτη, Μαριόρα (2010)
Στην παρούσα διπλωματική παρουσιάζεται και μελετάται μέσω προσομοιώσεων το βαρυτικό πρόβλημα των Ν-σωμάτων ενός συστήματος χωρίς συγκρούσεις, στις 3 διαστάσεις, το οποίο περιγράφεται από ένα μοντέλο Plummer. Για την επίλυση του προβλήματος χρησιμοποιούνται τρείς διαφορετικές μέθοδοι υπολογισμού της δύναμης: η Άμεση μέθοδος, η μέθοδος Barnes-Hut και μια κατανεμημένη εκδοχή της μεθόδου Barnes-Hut. H υλοποίηση των προσομοιώσεων έγινε στη γλώσσα Java με χρήση της βιβλιοθήκης κατανεμημένου υπολογισμού ανοιχτού κώδικα ProActive. Για κάθε μία εκ των τριών παραπάνω μεθόδων εκτελέστηκε ένα πλήθος προσομοιώσεων με σκοπό την πειραματική σύγκρισή τους ως προς την ακρίβεια των αποτελεσμάτων και τον απαιτούμενο χρόνο εκτέλεσης.