Επαναδιαμορφώσιμα συστήματα παραγωγής και ευέλικτη παραγωγή : - Παραδεισόπουλος, Νικόλαος (2010)
Ο σκοπός της διπλωματικής εργασίας είναι να παρουσιάσει με όσο το δυνατόν κατανοητό τρόπο την πλέον πρόσφατη εξέλιξη στο σχεδιασμό συστημάτων παραγωγής, τα Επαναδιαμορφώσιμα Συστήματα Παραγωγής και να τη συνδυάσει με μία σύγχρονη τάση στις μεθόδους παραγωγής, την Ευέλικτη Παραγωγή. Η μελέτη αυτή θα έχει ένα πρακτικό αποτέλεσμα, το σχεδιασμό μιας άρθρωσης για ρομπότ με βάση ορισμένες προδιαγραφές που απορρέουν από την πειραματική μελέτη των Εναπαδιαμορφώσιμων Συστημάτων Παραγωγής. Ας μην παραβλέπεται το γεγονός ότι ο σχεδιασμός συστημάτων παραγωγής είναι μια ιδιαίτερα πολύπλοκη εργασία, πόσο μάλλον όταν μελετάμε επαναδιαμορφώσιμες (δηλαδή μη σταθερές) μορφές.