Richard II - Giles, David, 1926-2010; Jacobi, Derek; Gielgud, John, 1904-2000; Finch, Jon, 1941-2012 (Shakespeare collection, 2005)
Ο βασιλιάς Ριχάρδος ο Β', στον θρόνο από παιδί, δείχνει επιβλητικός μονάρχης. Πιστεύει ότι είναι ο δίκαιος κυβερνήτης της Αγγλίας, ορισμένος από το Θεό, αλλά στην πραγματικότητα είναι ένας άβουλος και ανίκανος βασιλιάς: σπάταλος, απερίσκεπτος στην επιλογή συμβούλων του και αποκομμένος από τη χώρα και τον λαό του. Και, όταν αρπάζει τη γη του εξαδέλφου του Χάρι Μπόλινπροκ, τόσο ο λαός όσο και οι βαρόνοι, αποφασίζουν ότι ο βασιλιάς τους το παρατράβηξε.