Othello - Miller, Jonathan, 1934-2019; Hopkins, Anthony, 1937-; Hoskins, Bob (Shakespeare collection, 2005)
Όταν η Δεισδαιμόνα παντρεύεται τον γενναίο Οθέλλο, φαίνεται να τα έχει όλα: αγάπη, φιλία, κύρος. Αλλά στη μεγάλη αγάπη του Οθέλλου για τη γυναίκα του κρύβεται και η ρίζα της καταστροφής του. Ανάμεσα στους έμπιστους του Οθέλλου, βρίσκεται ο υποχθόνιος Ιάγος, που με πονηριά θα χειραγωγήσει τον Οθέλλο και θα του θρέψει παθιασμένη-και στο τέλος, μοιραία-ζήλια για την αθώα γυναίκα του.